-

  Italien er helt uden sidestykke

  Uanset hvor du tager hen i Italien, vil du helt sikkert blive imponeret. Lige fra maden til sundhedssystemet er dette land helt uovertruffen. Læs videre for at opdage de bedste dele af Italien, fra dets låse til dets utrolige sundhedssystem. Beslut derefter, hvilke dele af Italien der vil være dine favoritter. Og glem ikke at smage på nogle af de lækreste italienske vine. Hvis du planlægger at besøge landet, skal du også tjekke vores rejseguide til Italien.

  Italiensk mad

  Udover at være fuldstændig lækker er italiensk mad overraskende billig, nem at tilberede og fuldstændig uovertruffen i smag. Dens verdensomspændende tiltrækningskraft skyldes til dels diasporaen af dens sønner og døtre. Du kan finde Little Italy på fem kontinenter og i USA, hvor italienske immigranter i høj grad blev tiltrukket af etnisk forfølgelse og økonomiske løfter. Men der er en anden grund til, at italiensk mad er så elsket: det er simpelthen lækkert!

  På trods af at italiensk mad ikke er svært at tilberede, er opskriften ikke nødvendigvis kompleks. Dens succes afhænger udelukkende af smagen af den vigtigste ingrediens, som skal være af den bedste kvalitet. Det er derfor, at italienerne har en tendens til at bruge mere på deres måltider end briterne, hvilket en undersøgelse fra Washington State University fra 2008 viste. Men generelt bruger de mere end franskmænd, tyskere og spaniere. Det skyldes, at det italienske køkken prioriterer smag, og resultaterne er spektakulære.

  Ud over risotto er polenta og kraftige gryderetter populære i nord. Og gå ikke glip af den lækre cotoletta, som er en stegt Milanese kalvekød. Mens du er i Italien, skal du prøve noget af den mad, som byen er berømt for: Parmigiano-Reggiano ost og prosciutto di Parma, blandt andet.

  Det italienske sundhedssystem

  På trods af mange kritikpunkter er det italienske sundhedssystem et bemærkelsesværdigt eksempel på universel dækning. Det dækker alle italienere, herunder lovlige udlændinge, gratis. Det nationale sundhedsvæsen støttes af skatter på virksomhedsoverskud og moms samt af regionale regeringer. Indbyggerne har ret til gratis primær pleje og hospitalsbehandling samt til sundhedsscreeninger og lægemidler. Selv om de skal betale egenbetaling for specialbehandling, er de fritaget for omkostningsdelinger for kroniske sygdomme.

  De italienske myndigheder har for nylig fordoblet deres indsats for at udvide og forbedre landets offentlige sundhedssystem. De sociale sundhedsdistrikter er blevet en central reference for alle og garanterer hjælp til primær sundhedspleje. Sundhedspolitikken i Italien er i stigende grad blevet rettet mod en omorganisering af den primære sundhedspleje, herunder integration af specialister og patientinddragelse, hvilket sikrer kontinuitet og tværfaglig pleje. Dette er en model, der kan bidrage til at forbedre den italienske befolknings sundhed og velvære.

  Det italienske sundhedssystem er baseret på universelle offentlige sundhedstjenester. Landets nationale sundhedsvæsen blev oprettet for mere end 40 år siden for at sikre borgernes sundhed og respektere den menneskelige værdighed. Systemet er styret af tre grundlæggende principper: universalitet, lighed og solidaritet. Hovedformålet med SSN er at yde kollektiv forebyggende behandling på offentlige hospitaler og gennem territoriale udbydere. Ansvaret for forvaltningen af SSN er gradvist blevet overført til landets 20 regioner.

  Italiensk indespærring

  Den italienske lockdown er helt uden fortilfælde, især sammenlignet med den spændte situation i Kina. Med over 9.000 tilfælde og 463 dødsfald indtil videre er det en chokerende udvikling for et liberalt demokrati. Italiens lockdown har alvorligt begrænset bevægelsesfriheden og er den strengeste begrænsning af den frie bevægelighed siden Anden Verdenskrig. Selv om udbruddet blev begrænset til nogle få isolerede områder, har det påvirket rejser i hele landet. Virksomheder, skoler og restauranter er lukket, og de ansatte må arbejde hjemmefra.

  Efterhånden som den anspændte situation i Italien fortsætter, har landet været tvunget til at vedtage stadig flere foranstaltninger for yderligere at isolere sine borgere fra omverdenen. Regeringen har bl.a. lukket skoler og universiteter, barer og restauranter og industrier. Afspærringen har effektivt skabt en tilstand af national lockdown, hvor mange almindelige borgere har ringe eller ingen adgang til transport, indkøb og beskæftigelse. En væsentlig årsag til lockdownen i Italien er den manglende gennemsigtighed omkring årsagerne til lockdownen og regeringens beslutning om at begrænse ytringsfriheden og ytringsfriheden.

  Mens COVID-19-pandemien har ramt mange lande verden over, var Italien det første demokrati, der blev ramt af virussen. Selv om regeringens reaktion på krisen var langsommelig, uklar og ineffektiv, skabte udbruddet en folkesundhedskrise uden fortilfælde. Den italienske regering indførte en national lockdown fra marts til maj. Lempelsen af restriktionerne gjorde ikke meget for at forhindre stigningen i antallet af tilfælde i efteråret. Til sidst gik Italien over til at gennemføre multip

Åbningstider

Mandag - Torsdag 13.00 - 22.00
Fredag - Lørdag 12.00 - 22.00
Søndag 15.00 - 20.00