Gambling i tidernes morgen

  Der er flere beviser for spil, der går tilbage til tidernes morgen. I denne artikel får du at vide, hvordan denne praksis har udviklet sig, hvordan den påvirker det sociale liv og den mentale sundhed, og hvilke typer mennesker der nyder at spille. Denne artikel vil også fremhæve nogle af de mest almindelige typer af spillere. Læs videre for at få flere oplysninger! Læs også: Hvordan startede hasardspillet? Hvad var det første spil om hasardspil? Og hvordan spredte det sig gennem historien?

  Beviser for spil i tidernes morgen

  Der er en række grunde til, at vi bør være forsigtige med at lade vores børn spille. For det første kan spil føre til mange dårlige resultater, især hvis vi gør det i vores eget navn. I Bibelens tilfælde er det dog en anden historie. I historien om Jesus kastede de romerske vagter, som skulle vogte barnet, lodtrækning for at afgøre, hvem der skulle bære Jesu klæde. Selv om dette måske ikke betragtes som spil i vores moderne forstand, viser det, at de gamle mennesker troede på, at aktiviteten var forbundet med skæbnen. Desuden har antropologer bemærket, at samfund, der tilbeder guder, var mere tilbøjelige til at have spilleaktiviteter.

  Der er mange beviser for, at spil har været praktiseret siden tidernes morgen. Gamle kinesiske fliser blev brugt i et simpelt hasardspil, og i "Sangbogen" nævnes endda "at trække træ" som en metode til at satse. I Kina blev keno-sedler brugt til at finansiere opførelsen af statsbyggerier, og den kinesiske mur kan være blevet finansieret ved hjælp af spil. Så spil har eksisteret i meget lang tid, og det har en fascinerende historie.

  Spillets indvirkning på den mentale sundhed

  Sociale motiver er kendt for at øge risikoen for mentale sundhedsproblemer blandt spillere og gamblere. De sociale egenskaber ved spil og spil kan være gavnlige for trivslen, eller de kan forstærke sådanne problemer. Der bør derfor lægges større vægt på sociale motiver i arbejdet med forebyggelse af spil og spil efter en pandemi. Desuden kan der være en sammenhæng mellem spil og spilproblemer og COVID-19 angst.

  Desuden er der mange faktorer, der er forbundet med et spilleproblem. Spil kan være en flugt fra hverdagens problemer, et middel til at tjene ekstra penge eller endog en mental øvelse. Spil kan dog let blive en farlig vane, der kan forårsage fysiske og psykiske skader. Afhængigt af problemets alvor kan det endda føre til selvmord. Her er et par mulige måder at behandle spilafhængighed på.

  Typer af spillere

  Der findes to grundlæggende typer af spillere. Den ene er den konservative gambler, som sandsynligvis lægger et begrænset budget på spil og holder sig til det, når de vinder. Den anden type gambler er personlighedsspilleren, som ofte udviser tvivlsom adfærd, herunder løgn for at opnå en fordel eller fixing af et løb. Sidstnævnte type gambler er den mest almindelige type. De har en tendens til at bruge et moderat beløb på en række forskellige spil.

  Sociale spillere er ikke interesseret i at tjene penge, men snarere i en social oplevelse. De sætter spil i anden række efter deres familie, kald eller karriere og styrer deres udgifter og tab med kontrol. Relief- og flugtspillere spiller derimod for fornøjelsens og afslappelsens skyld og ikke med henblik på at blive tvangsmæssigt afhængige. Selv om begge typer er destruktive, er de stadig en nødvendig del af det menneskelige samfund.

  Spillets konsekvenser for det sociale liv

  Spil kan have mange konsekvenser for enkeltpersoner, samfund og nationer. Mens de fleste undersøgelser har fokuseret på de økonomiske omkostninger i forbindelse med spil, er de sociale konsekvenser ikke fuldt ud forstået. Disse virkninger kan spænde fra negative personlige virkninger til negative virkninger på økonomien og samfundet. Ud over de direkte personlige konsekvenser kan de sociale omkostninger strække sig over generationer, selv i samfund, hvor spil ikke er udbredt. Nedenfor er der nogle eksempler på sociale konsekvenser af spil.

  De sociale omkostninger ved spil er mange. Mange mennesker med spilleproblemer oplever selvbebrejdelse og isolation. Nogle ægtefæller forsøger at dække over deres partners problematiske spilleadfærd. De sociale skader omfatter nedsat arbejdsevne og endda småkriminalitet. Ud over de økonomiske omkostninger kan mange personer, der har et problem med spil, også miste deres arbejde. Disse sociale omkostninger er ofte uhåndgribelige. Der er dog mange måder at måle dem på.

   

Åbningstider

Mandag - Torsdag 13.00 - 22.00
Fredag - Lørdag 12.00 - 22.00
Søndag 15.00 - 20.00