Amerikansk fodbold i Japan

  Amerikansk fodbold er enormt populært i Japan, hvor det blev indført i 1930'erne. Selv om der kun er tre amerikanske spillere på et hold, er sporten meget populær. Hvis du ønsker at se amerikansk fodbold i Japan, kan du se X-League. Denne klubsport minder om collegefodbold og er billigere.

  X-League er en klubsport

  X-League er en international basketballliga, der spilles i Japan. Den består af to typer hold: klubhold og firmahold. Klubholdene er amatører, mens firmaholdene er ejet af virksomheder. Spillerne på firmaholdene er normalt ansatte i de virksomheder, der sponsorerer dem. Virksomhedsholdene er dog ikke begrænset til ansatte, da de også kan omfatte ikke-japanske statsborgere.

  Selv om amerikansk fodbold ikke er så populært i Japan, er X-League et glimrende alternativ til professionel fodbold. X-League er den tredjebedste professionelle liga i verden og har mere end et dusin hold. Mange tidligere division 1- og CFL-spillere rejser til Japan for at spille.

  Det ligner college-fodbold

  Reglerne i amerikansk fodbold ligner reglerne i collegefodbold, men der er nogle vigtige forskelle. For eksempel kræver NFL, at modtageren skal have begge fødder nede, mens college football tillader, at modtageren kun har én fod nede. Denne forskel kan være meget vigtig, da mange collegespillere har deres målsætning om at spille i NFL.

  Mens NFL ikke har striber, har college football det. College-fodbolde har to hvide striber halvvejs rundt om bolden. NFL-fodbolden har en ensartet farve, mens college-fodbolde varierer fra hold til hold.

  Det er billigere

  Hvis du er interesseret i at spille amerikansk fodbold, vil du blive glad for at vide, at det er billigere at spille i Japan. Selvom du ikke vil finde mange professionelle spillere på banen, er der masser af amatørhold, og du vil sandsynligvis kunne finde prøvekampe til dit foretrukne hold. Gennemsnitslønnen for amerikanske spillere ligger på omkring 4.000 euro om måneden, hvilket kan dække udgifterne til bolig, medlemskab af fitnesscenter, transport og sygesikring. De bedste quarterbacks kan tjene op til 10.000 euro om måneden. Og selv om ligaen i høj grad er en amatørliga, er dens sponsorer blandt de største i verden.

  Ud over fodboldhold kan du også finde fodbold- og gymnastikhold. Den lokale sportskultur er stærkt påvirket af den amerikanske kultur, og det er let at se hvorfor. Der findes endda et par professionelle fodboldligaer i Japan, herunder X-League, som er den tredjebedste liga i verden. Mange tidligere CFL- og Division 1-spillere tager turen til Japan for at fortsætte deres karriere.

  Det er populært

  I 75 år er der blevet spillet amerikansk fodbold i Japan, og Samurai Bowl, en forårskamp for alle stjerner og NFL's før-sæsonkampe har alle fundet sted i Japan. I 1970'erne var populariteten af amerikansk fodbold stor i Japan, og mange børn i Japan ønskede at spille sporten.

  Der er 19 colleges i Japan, der spiller amerikansk fodbold. En college all-star kamp i 1937 tiltrak 25.000 fans. Sporten er populær i Japan, fordi den byder på kraft, teknisk præcision, disciplin og holdånd, som passer ind i landets traditionelle værdier. På trods af landets milde natur er amerikansk fodbold en favorit i Japan, og spillet er ved at blive mere og mere populært i landet.

  Spillet begyndte i Japan i begyndelsen af 1930'erne, da amerikanske missionærer og lærere fra Kentucky turnerede rundt i landet for at hjælpe med genopbygningen efter jordskælvet i 1923. Andre indflydelsesrige personer på det tidspunkt var George Marshall, en idrætslærer ved Tokyos Rikkyo Universitet, og Alexander George, militærattaché ved den amerikanske ambassade. I november 1934 afholdt Yokohama Country and Athletic Club og tre universiteter i Tokyo deres første kampe i november 1934.

  Det er ikke en efterligning

  Amerikansk fodbold har en lang og historisk historie i Japan, hvor Samurai Bowl med de bedste collegespillere fra USA og Japan tiltrak over 25.000 fans i 1937. Spillet har også været vært for før-sæsonkampe samt NFL-kampe og forårets all-star games. Desuden har spillet været spillet i Japan i 75 år.

  Selv om amerikansk fodbold er en nichesport, er den populær i Japan. Det internationale forbund for amerikansk fodbold (IFAF) har anerkendt Japan som en vigtig faktor inden for sporten. Landet har været vært for verdensmesterskaberne for seniorer fem gange, og landsholdet har vundet to verdensmesterskaber. Det japanske hold har dog aldrig vundet en regulær sæsonkamp mod USA, og ingen japansk spiller er nogensinde nået frem til NFL. Faktisk viste en undersøgelse, hvor man sammenlignede Division I college-fodboldspillere fra USA og Japan, at spillerne fra USA havde betydeligt bedre fysiske præstationer.


      

Åbningstider

Mandag - Torsdag 13.00 - 22.00
Fredag - Lørdag 12.00 - 22.00
Søndag 15.00 - 20.00